Online cursus

  • Vanaf: tweede trimester
  • Inclusief: cursusmateriaal & audio-bestanden
  • Online: onbeperkte toegang

Online

De complete online zwangerschapscursus, door verloskundige Doete. Om je samen goed voor te bereiden.

Prijs: 124,-

Meer informatie

In de maand juli gingen 127 zwangeren je voor

Online + privé

  • Vanaf: tweede trimester
  • Inclusief: cursusmateriaal & audio-bestanden
  • Combinatie: online & 2uur privé

Online en bij je thuis

Ben je op zoek naar meer aandacht? Kies dan voor een combinatie van de online cursus en één privé sessie bij je thuis. Door verloskundige Doete

Prijs: 224,-

Maak een afspraak

Privé

  • Vanaf: tweede trimester
  • Inclusief: cursusmateriaal & audio-bestanden
  • Prive: twee dagdelen (2x 3uur)

Bij je thuis

Deze optie is er voor persoonlijke aandacht en voorbereiding. Privé zwangerschapscursus bij je thuis. Door verloskundige Doete

Prijs: 399,-

Maak een afspraak

Vergoeding mogelijk

Meestal wordt mijn zwangerschapscursus (gedeeltelijk) vergoed vanuit je aanvullende verzekering.

Controleer hieronder of je aanvullende verzekering een zwangerschapscursus vergoed (door verloskundige). Mijn AGB (verloskundige) codes zijn: 08101176 en 08004531

Check de vergoeding van jouw zorgverzekering

Hypnobirthing
Voor meer vertrouwen & ontspanning

Zoek jij een praktische en nuchtere zwangerschapscursus? Een cursus die je inzicht en vertrouwen geeft in de geboorte? Eentje die je samen met je partner kunt volgen? 

Of zie je op tegen de bevalling (door een eerdere ervaring)? En wil je graag de geboorte bewust en vol vertrouwen meemaken? Word je zenuwachtig van een overload aan informatie en goedbedoelde adviezen?

De zwangerschapscursus van Dubbel Zen is een combinatie van medische kennis, ervaring en hypnobirthing elementen. Speciaal voor jou én je partner.

Vertrouwen, ontspanning en positiviteit staan centraal. Geen ‘geitenwollensokken-puf-cursus’, maar een leuke, praktische en volledige voorbereiding op de geboorte.

Bevallen is het ultieme loslaten

Wat is hypnobirthing?
Bevallen voor controlfreaks

Hypnobirthing is een vorm van hypnose. Zweverig? Zeker niet. Hypnose is niets anders dan diepe ontspanning en concentratie, waarbij je in direct contact staat met je onderbewustzijn, maar alles om je heen nog kunt waarnemen. Hypnobirthing helpt je de focus te verleggen naar binnen, het zorgt voor ontspanning en geeft je vertrouwen. Door deze ontspanningsoefeningen te integreren tijdens je zwangerschap, kun je focus en vertrouwen inzetten bij de geboorte.

De zwangerschapscursus van Dubbel Zen leert je alles over de processen tijdens je zwangerschap en de verschillende fasen van de geboorte. Daarnaast gebruiken we mindfulness, ademhalingstechnieken, visualisaties en positieve vibes & geboorteverhalen. Je leert te vertrouwen op je lichaam, op elkaar én je krijgt handvatten om de geboorte zoveel mogelijk naar je eigen hand te zetten. Of je nu thuis bevalt of in het ziekenhuis.

‘Als verloskundige geloof ik niet in pijnloos bevallen, maar wel in een positieve geboorte ervaring, wanneer je je voorbereidt en visualiseert hoe jij het graag zou willen. Dit klinkt misschien zweverig, maar dat is het zeker niet. Mijn zwangerschapscursus geeft je vertrouwen in de geboorte en de weg ernaartoe.’

Complete online zwangerschapscursus met hypnobirthing, door verloskundige Doete

'Iedereen verdient het een zwangerschap en geboorte, waar je met een warm gevoel op terug kan kijken'

FAQ CURSUS BIJ JE THUIS

Ik, Doete Reitsma, kom bij jullie thuis. Sinds 2012 ben ik werkzaam als verloskundige en in 2015 ben ik Dubbel Zen begonnen. Eerst alleen met massages aan huis en sinds mei 2019 bied ik een totaalpakket aan voor een ontspannen zwangerschap.

Lees hier meer over mij

Bij Dubbel Zen bied ik alle diensten aan voor een ontspannen zwangerschap, bij je thuis. Ook de privé bevalcursus geef ik in het comfort van je eigen woonkamer. Zo kan ik jullie in je eigen omgeving laagdrempelig alle informatie & oefeningen rondom een ontspannen geboorte leren.

Op je partner kan je bouwen. Zowel tijdens de zwangerschap als de geboorte. Wanneer jullie op elkaar kunnen vertrouwen en je partner weet hoe hij je kan ondersteunen, vergroot dit de kans op een positieve geboorte ervaring. Je partner weet dan ook wat normaal is en kan je op de juiste manier helpen, zonder dat hij zich zorgen maakt.

Niets moet, maar het gaat je zeker helpen. Doordat je meer oefent gaat je lichaam sneller in de ontspanning en dat kan je goed gebruiken tijdens de bevalling.

Wanneer je het fijn vind om alles op één dag te plannen, kan dit. Deze privé bevalcursus aan huis duurt ong. 6uur (excl. pauze). Je kunt er ook voor kiezen om deze cursus te verdelen over twee ochtenden of avonden (van 3uur), zodat je de cursus uren spreidt.

De meeste zwangeren boeken de cursus rondom 25 weken zwangerschap. Zo heb je nog genoeg tijd om te oefenen en de technieken je eigen te maken.

Je kunt de bevalcursus boeken via hier. Of je kunt een vrijblijvend telefoongesprek aanvragen, wanneer je eerst even wil kennismaken of wat vragen hebt. Dat kan via het contact formulier.

Dat kan zeker. Je kunt hier een gesprek aanvragen.

Oppas voor je evt. andere kinderen is een pré. Zo kunnen jullie je het beste focussen en ontspannen.
Daarnaast mag je ijsblokjes in je vriezer leggen. De rest neem ik mee.

Wanneer je aanvullend verzekerd bent bieden meerdere verzekeraars vergoeding aan voor zwangerschapscursus. Je kunt bij je eigen verzekeraar vragen hoeveel er vergoedt wordt.

Je kunt mijn AGB (zorgverlener) code hiervoor gebruiken.
AGB code Dubbel Zen: 08004531
AGB code Doete: 08101176