image

Musthaves voor een ontspannen zwangerschap

Tips voor ontspannen bevalling van verloskundige Doete

Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik veel vragen over mijn musthaves voor een ontspannen zwangerschap. Hieronder deel ik mijn 10 favoriete items voor elke zwangere:)

1. zwangerschapsjurk

De meest gestelde vraag tijdens mijn zwangerschap was: “waar shop je?”

In het begin van de zwangerschap vond ik deze basis jurkjes van Anna Field en deze heb ik tot het einde gedragen. Leuk om te combineren met je favoriete truien of t-shirts (met of zonder panty). Ik heb een maat S gekocht & deze alle maanden lang kunnen dragen (valt normaal dus). Mijn favoriete panty shop je trouwens hier.

Daarnaast shop je mijn favoriete legging (waar ik in de avond en laatste weken van m’n zwangerschap geleefd heb) hier

2. elastische riem

Om deze jurkjes te combineren met je favoriete truien en t-shirts, is een elastische riem fijn. Ik heb deze ook tot het einde gedragen en gebruik deze nu weer in mijn spijkerbroek 🙂

Shop de elastische riem hier

3. buik olie

Elke ochtend heb ik mijn buik ingesmeerd met deze fijne olie. Naast dat het even een momentje was van ‘ons’ samen, merkte ik ook dat mijn huid dit fijn vond. Of smeren helpt tegen striae?! Lees hierover deze blog.

4. zwangerschapskussen

Al snel vond ik het fijn dat mijn buik gedragen werd door een kussen in de nacht. Zonder het kussentje kreeg ik steken in mijn zij. Geen groot onhandig kussen in je bed, zo fijn!

Deze belly drop is compact en perfect om je buik te ondersteunen. Ook kun je het in de kraamtijd perfect gebruiken bij borstvoeding en bij je kindje in bed.

Shop je Belly drop hier

5. zwangerschapsvitamines

Ook een veelgestelde vraag was wat ik als verloskundige adviseerde rondom zwangerschapsvitamines. Mocht je hierover meer informatie willen, lees dan deze blog.

Zelf heb ik op advies van Riek deze vitamines tijdens de zwangerschap en nu tijdens de borstvoeding genomen. Mama vitamines.

Shop je vitamines hier

6. geurkaars

Tijdens mijn vast ontspan moment van de dag heb ik deze geurkaars gebrand, die ook tijdens de geboorte aan heeft gestaan. In mijn cursus leer je alles over geur en hoe deze je kan ondersteunen voor meer ontspanning. Op zoek naar een nieuwe favoriete geur? Klik hier

7. geboorte playlist

Ook heb ik tijdens mijn zwangerschap een fijne playlist gemaakt, die ik toen veel geluisterd heb, maar ook tijdens de geboorte uren heb afgespeeld. Inmiddels is deze playlist een favoriet (o.a. bij mijn cursisten). Benieuwd naar welke muziek erop staat? Je kunt deze gratis volgen, beluisteren en eventueel gebruiken om je eigen playlist aan te vullen. Klik hier voor de playlist.

Mijn favoriete speaker shop je hier

8. Ontspannen Zwanger | het boek

Een interactief boek met persoonlijke verhalen en veel tips door verloskundige Doete. O.a. met QR codes naar video’s, meditaties en meer.

Klik hier voor meer informatie.

9. magnesium

Voor minder zwangerschapsklachten en meer ontspanning. Benieuwd waar magnesium goed voor is? Lees dan hier mijn blog.

Je kunt o.a. een voetenbad of een bad nemen met magnesium korrels.

10. meer favoriete boeken tijdens je zwangerschap

Last but not least, mijn favoriete boeken. Voor meer ontspanning, fijne informatie en leuke weetjes.

Wat baby’s nodig hebben

Melkfabriek

Mama’en

Groots

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn musthaves voor een ontspannen zwangerschap. Lees hier mijn blog voor de musthaves voor tijdens de bevalling.

Liefs Doete,

Verloskundige

P.s. dit zijn favoriete items die ik zelf gekocht heb, nu met affiliate links.

Deel via

Gerelateerde artikelen

Vergoeding zwangerschap verzekeraar

Vergoeding zwangerschapscursus en meer

Vergoeding zwangerschapscursus 2024 en meer in deze blog In deze blog vind je per zorgverzekeraar + aanvullende verzekering welke vergoedingen zij hebben rondom de periode van zwangerschap, bevallen en kraamperiode. Zoals o.a. vergoeding zwangerschapscursus 2024. Ik heb in deze blog

Lees meer
Cursus voor na de bevalling - net zo belangrijk of belangrijker? Check hier vergoeding voor cursus na de bevalling 2024

Vergoeding cursus na de bevalling 2024

Vergoeding cursus na de bevalling 2024 en meer De meeste aanvullende verzekeringen hebben een vergoeding voor een cursus na de bevalling 2024, maar welke verzekeraar vergoed mijn cursus? Benieuwd naar vergoedingen van 2023? Of naar vergoedingen rondom je zwangerschap en

Lees meer
Vergoeding zwangerschap verzekeraar

Vergoeding zwangerschapscursus 2024

Vergoeding zwangerschapscursus 2024 en meer in deze blog In deze blog vind je per zorgverzekeraar + aanvullende verzekering welke vergoedingen zij hebben rondom de periode van zwangerschap, bevallen en kraamperiode. Zoals o.a. vergoeding zwangerschapscursus 2024. Ik heb in deze blog

Lees meer