Gezonde vega wraps

Die ook nog eens easy peasy te maken zijn (binnen 20 minuten op tafel)!
Met deze vega wraps heb je niets eens het idee dat je geen vlees eet. Door de ‘nep’ gehakt, maar ook de linzen. Wist je dat linzen perfect zijn voor het eerste trimester, ze bevatten namelijk veel foliumzuur! Naast dat je het bij slikt (de eerste 10 weken), kan een beetje extra foliumzuur niet kwaad 🙂 Linzen zijn een goede bron van ijzer, vezels, eiwitten en andere mineralen! Dat kun je je hele zwangerschap wel gebruiken! Ga jij ze maken?

Ingrediënten voor 2 personen

  • Vegetarisch gehakt (fan van eigen merk AH)
  • Linzen (in een zak van Hak)
  • Rode ui
  • Rode paprika
  • Courgette
  • Klein blikje mais (kijk of er geen suiker aan toegevoegd is)
  • Tomaten puree (blikje 140 gram)
  • Geraspte kaas
  • Mais/ volkoren wraps van Santa Maria
  • Ijsbergsla
  • Komkommer
  • Kruiden potjes: Cayenne peper, komijnzaad, knoflookpoeder, peper
  • Soya saus
  • Scheutje plantaardige melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de ui, courgette en rode paprika in stukjes. Bak in een scheutje olijfolie de rode ui kort. Voeg de courgette en paprika toe. Voeg beetje peper toe. Bak tot gaar is (ong. 5 minuten) en voeg dan de vegetarische gehakt, linzen en mais toe. Na 1 minuut mag je 3/4 van de tomatenpuree toevoegen, samen met 1 theelepel komijn poeder en 1/2 theelepel Cayenne peper. Bak nog even kort.

Maak dan de saus die je op de wrap kan smeren, voordat je de vulling toevoegt. 1/4 van de tomatenpuree met 1 eetlepel Soya saus, 1/2 theelepel knoflookpoeder en een scheutje plantaardige melk. Mix.

Zet het vuur uit. Smeer een wrap in het midden in met de ‘saus’ en voeg vulling toe. Leg in een ingevette ovenschaal met een prikker. Maak ong. 2-3 per persoon.

Voeg je favoriete geraspte kaas toe over de wraps en zet in de oven. Na 10 minuten zijn de wraps klaar! Maak ondertussen een beetje salade met de ijsbergsla en komkommer in stukjes!

Ga jij de wraps binnenkort maken? Geniet ervan!

 

Liefs,

Doete,
Verloskundige & foodie 🙂