Bevalcursus
Voor meer vertrouwen & ontspanning

Zoek jij een toffe, praktische & nuchtere bevalcursus? Een cursus die je inzicht en vertrouwen geeft? En een cursus die je samen met je man kunt volgen? En vind je partner het fijn om meer betrokken te worden en praktische tips te krijgen voor de geboorte?

Of kijk je tegen de bevalling op (misschien door eerdere ervaring)? En wil je graag de geboorte bewust en vol vertrouwen meemaken? Word je zenuwachtig door een overload aan informatie en goed bedoelde adviezen?

De Dubbel Zen bevalcursus is een combinatie van medische kennis, ervaring en hypnobirthing elementen. Speciaal voor jou én je partner.

Vertrouwen, ontspanning en positiviteit staan hier in centraal. Geen ‘geitenwollensokken-puf-cursus’ dus, maar juist een hele leuke, praktische en volledige voorbereiding op de geboorte.

‘Met mijn jarenlange ervaring als verloskundige, massage therapeut, hypnobirthing certificaat, heb ik met alle inzichten mijn eigen bevalcursus ontwikkeld. Ik heb gemerkt dat er behoefte is aan meer en dat je wanneer je geïnformeerd bent & vol vertrouwen kijkt naar de geboorte, je de ervaring van jullie geboorte hiermee positief kunt beïnvloeden.’

Bevallen is het ultieme loslaten

Wat is hypnobirthing?
Bevallen voor controlfreaks

Hypnobirthing is een vorm van hypnose. Zweverig? Zeker niet. Hypnose is niets anders dan een toestand van diepe ontspanning en concentratie waarbij je in direct contact staat met je onderbewustzijn, maar alles om je heen nog kunt waarnemen. Hypnobirthing helpt je de focus te verleggen naar binnen toe, zorgt voor ontspanning en geeft vertrouwen. Door deze ontspan oefeningen te integreren tijdens je zwangerschap, kun je deze focus en vertrouwen gebruiken tijdens de geboorte.

In deze cursus leren jullie alles over de processen tijdens je zwangerschap en de verschillende fasen van de bevalling. Daarnaast gebruiken we naast ontspan oefeningen, positieve vibes, ademhalingstechnieken en visualisaties. Ook laat ik jullie voorbeelden zien van positieve geboorteverhalen en bespreken we jullie geboortewensen. Jullie leren te vertrouwen op het (vrouwelijk) lichaam, te vertrouwen op elkaar en jullie krijgen handvaten om de geboorte te creëren die jullie wensen. Een geboorte ervaring waar je achteraf positief op kan terugkijken ongeacht het verloop van de geboorte. Of dit nu thuis of in het ziekenhuis is, de regie houden jullie zelf in hand.

Als verloskundige geloof ik niet zo in het feit ‘pijnloos’ bevallen, maar wel in dat je meer kans hebt op een positieve geboorte ervaring wanneer je je voorbereid en visualiseert hoe jij het graag zou willen. Dit klinkt misschien zweverig, maar dat is het zeker niet.

Ik hoop dat ik je mag inspireren met deze cursus en dat je samen vol vertrouwen naar de geboorte van je kindje uit kan kijken.

DUBBEL ZEN BEVALCURSUS

Vanaf: tweede trimester
Inclusief: Cursusmateriaal & audio bestanden
Duur: één dag (6uur) of twee dagdelen (2x 3uur)

Privé cursus, bij jullie thuis

Kennis over de geboorte
Leren & toepassen van positive vibes
Verschil tussen stress & vertrouwen
Ademhalingstechnieken
Ontspan oefeningen
Bevalhoudingen
Massage technieken
Praktische tips voor je partner
Cursus door verloskundige
Mogelijkheid tot vergoeding door zorgverzekeraar

Prijs: € 379,-

Boeken

‘Elke ouder gun ik een geboorte waar je achteraf met een
warm gevoel op terug kunt kijken, ongeacht hoe je bevallen bent.’

FAQ BEVALCURSUS

Bij Dubbel Zen bied ik alle diensten aan voor een ontspannen zwangerschap, bij je thuis. Ook de privé bevalcursus geef ik in het comfort van je eigen woonkamer. Zo kan ik jullie in je eigen omgeving laagdrempelig alle informatie & oefeningen rondom een ontspannen geboorte leren.

Ik, Doete Reitsma, kom bij jullie thuis. Sinds 2012 ben ik werkzaam als verloskundige en in 2015 ben ik Dubbel Zen begonnen. Eerst alleen met massages aan huis en sinds mei 2019 bied ik een totaalpakket aan voor een ontspannen zwangerschap.

Lees hier meer over mij

Op je partner kan je bouwen. Zowel tijdens de zwangerschap als de geboorte. Wanneer jullie op elkaar kunnen vertrouwen en je partner weet hoe hij je kan ondersteunen, vergroot dit de kans op een positieve geboorte ervaring. Je partner weet dan ook wat normaal is en kan je op de juiste manier helpen, zonder dat hij zich zorgen maakt.

Niets moet, maar het gaat je zeker helpen. Doordat je meer oefent gaat je lichaam sneller in de ontspanning en dat kan je goed gebruiken tijdens de bevalling.

Wanneer je het fijn vind om alles op één dag te plannen, kan dit. Deze privé bevalcursus aan huis duurt ong. 6uur (excl. pauze). Je kunt er ook voor kiezen om deze cursus te verdelen over twee ochtenden of avonden (van 3uur), zodat je de cursus uren spreidt.

De meeste zwangeren boeken de cursus rondom 25 weken zwangerschap. Zo heb je nog genoeg tijd om te oefenen en de technieken je eigen te maken.

Je kunt de bevalcursus boeken via hier. Of je kunt een vrijblijvend telefoongesprek aanvragen, wanneer je eerst even wil kennismaken of wat vragen hebt. Dat kan via het contact formulier.

Dat kan zeker. Je kunt hier een gesprek aanvragen.

Oppas voor je evt. andere kinderen is een pré. Zo kunnen jullie je het beste focussen en ontspannen.
Daarnaast mag je ijsblokjes in je vriezer leggen. De rest neem ik mee.

Wanneer je aanvullend verzekerd bent bieden meerdere verzekeraars vergoeding aan voor zwangerschapscursus. Je kunt bij je eigen verzekeraar vragen hoeveel er vergoedt wordt.

Je kunt mijn AGB (zorgverlener) code hiervoor gebruiken.
AGB code Dubbel Zen: 08004531
AGB code Doete: 08101176

ERVARINGEN

What mommy’s (to be) say

Doete is fantastisch!
Tijdens de zwangerschap komt ze aan huis masseren en tovert ze de woonkamer om in een zeer ontspannen plek. Ze weet duidelijk over ‘het zwangere lijf’ en is een fijn mens om door gemasseerd te worden.
Toen mijn dochter tien weken oud was kwam Doete terug voor de babymassage aan huis en dat was ook echt heel leuk en fijn!

Tijdens mijn eerste zwangerschap elke maand een heerlijke massage geboekt bij Doete! Gun het iedere mama in spe om zich te laten vertroetelen door Doete! De muziek, de olie, de warme doeken en de massage zijn een heerlijke ontspannende ervaring! Dikke aanrader dus

De massage was heerlijk ontspannend. Ik ben weer in slaap gevallen.

Al 2 keer een massage gehad van Doete, en de 3e is gepland! Echt heerlijk ontspannen, alles gaat heel relaxed en het is ook nog gezellig! Echt een aanrader voor alle zwangere vrouwen!

Doete is een enthousiaste & gezellige verloskundige. Superleuk dat wij als één van de eersten een pretecho thuis konden ervaren. Het voelde meteen goed! Prachtige beelden gezien van onze dochter met mooie uitleg. Doete, het voelde meteen alsof je betrokken bent en daardoor voelden wij ons helemaal op ons gemak. Ik kan het iedereen aanraden. Bedankt voor de bijzondere ervaring.

Een super combinatie! Je kunt heerlijk op je eigen bank liggen, een echo van je baby op je eigen tv zien én alle kennis & kunde van Doete krijgen. Want dat heeft ze. Een passie en mega veel kennis! Zo leuk om je kleintje wat langer te zien, meer te horen over zo’n mini mensje (want Doete vertelt je alles!) en je ouders, broers, zussen of vriendinnen er gewoon bij te hebben!

Niets zo bijzonder als de mensen van wie je houdt ‘ oeh aah kijk nou’ horen zeggen over jouw baby tijdens een live echo. Zo tof dat dit dankzij Doete van Dubbel Zen kon, om met iedereen te mogen delen tijdens de gender reveal.
Verloskundige Doete geeft 2D, 3D en 4D echo’s in het comfort van je eigen huis in de noordelijke provincies. Zo kun je dus thuis of overal waar jij wilt een gender reveal organiseren met live echo.
Lieve Doete, zo fijn dat je erbij was en wat heb je het spannend gehouden tot het laatste moment. Dankjewel voor de prachtige beelden en foto’s van onze baby!

Ontspannen en enthousiast, zo voelde ik mij na de bevalcursus. Doete neemt alle tijd om de periode voor en tijdens de geboorte uit te leggen. Alles wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd met leuke en duidelijke voorbeelden. Daarnaast voelde ik veel ruimte om vragen te stellen en hierover in gesprek te gaan.

Wat voor mij vooral erg fijn was, is dat ik nog meer vertrouwen in mezelf en de bevalling heb gekregen. De rol van de partner wordt meer besproken wat ik heel mooi en bijzonder vond. Je eigen wensen staan centraal en er wordt echt naar je geluisterd.

Doete geeft je allerlei tools mee zodat je er thuis verder mee bezig kan als je wilt, wat ik heel fijn vind op momenten dat ik er behoefte aan heb.
Tijdens deze cursus heb ik veel meer over de bevalling geleerd dan dat ik daarvoor had gelezen op internet en daarnaast vind ik het een toevoeging dat het bij je thuis wordt gegeven. Het voelde vertrouwd op deze manier en bijzonder omdat het in het teken staat van een hele mooie gebeurtenis.

Ik zou de cursus aanraden als je het belangrijk vind om de bevalling goed voorbereid in te gaan. De cursus helpt je op een positieve manier naar de bevalling te kijken waardoor en geeft je die extra informatie en vertrouwen dat je nodig hebt.